När ska vi vara på Sand GC?

Utvilade klockan 06.00 lördagen den 7 Juni för att gå igenom vissa detaljer kring tävlingen samt äta en stabil frukost. Det lär vi behöva...


Vad händer om min lagkamrat inte orkar/vill/kan spela mer?

I fall detta händer så är det godkänt att du själv fortsätter och spelar. Du har då fortsatt möjlighet att öka din egna poängskörd samt kunna förbättra lagets resultat på Eclectic-tävlingen. Du måste dock spela med någon/några andra, som då kan vara din markör. Skulle du spela själv godkänns ej rundan/hålen.


Vad händer om det andra laget vi spelar med inte vill spela mer?

Då måste ni hitta ett nytt lag/spelare att spela med. Man måste alltid ha en markör. Enklaste sättet är att gå till klubbhuset, där brukar det finna spelsugna golfare.


Kan jag sänka/höja mig på dessa rundor?

Ja, du kan sänka o höja dig under alla rundor, men ditt spelhandicap för tävlingen påverkas inte..  dvs har du 13,4 i hcp när tävlingen börjar så har du det som hcp hela tävlingen. Sen kan det vara så att du sänker dig eller höjer dig, men det påverkar inte tävlingen.


Vilket lag skall vårt lag börja att spela med?

Det avslöjas på speldagen.


Måste man spela klart den pågående 18-hålsrundan?

Nej, det är ingen nödvändighet. Men däremot är det tävlingsledningens önskan att alla rundor ni spelar avslutas efter hål 9 eller 18 och att rundorna som spelas är minst 9 hål, detta för att underlätta logistiken. Undantaget är dock shotgun stoppet 18.30 samt 07.00, där ni avslutar påbörjat hål för att sedan gå till klubbhuset.


Om mitt lag och det laget vi spelar med delar på oss (ex pga paus) hur gör vi då?

Detta är alldeles säkert något som kommer hända under dagen. Er egna uppgift är då att leta upp ett annat lag/ensam lagspelare som ni kan spela med/haka på ute på banan. Självklart kommer vi i tävlingsledning hjälpa er så gott det går med detta. Man får som tidigare nämnt inte spela utan markör.


Vad menas med lunch mellan 11-13?

Någon gång mellan dessa klockslag, när det passar er boll, så finns det en god lunch att förtära. Som sagt, ni i bollen kommer överens om när ni vill äta lunch.


Är middagen något alla gör tillsammans?

Ja, denna är obligatorisk och intas i gemenskap med alla som utmanar dygnets 24 timmar.


Hur fungerar det med nattmaten?

Det kommer att finnas mat i klubbhuset och ”half way house” och varje boll kommer själva överens om när, mellan 01-03, maten skall ätas.


Måste man stanna på klubben mellan exempelvis 23-04?

Nej, det finns inget tvång på detta.


Får man börja sin “nya” runda på vilket hål som helst?

Ni kommer alla starta på olika hål vid shotgun starten (07.00 och 20.30). Alla “rundor” skall avslutas på hål 9 eller 18, detta för att underlätta logistiken. Exempelvis, om ni startar tävlingen 07.00 på hål 6, så är vår förhoppning att ni spelar 22 hål innan ni stannar för att tex fika. När ni sedan går ut igen startar ni på hål 1 eller 10. Vilket av dem bestämmer ni själva. Dvs. alla “rundor” avslutas på hål 9 och 18, och börjas på hål 1 eller 10.


Får vi använda golfbilar?

På nästa julbord då din bordsgranne börjar prata om att han cyklat Vätternrundan, så vill du inte kontra med att du åkt golfbil i ett dygn. Svaret på denna fråga är därför nej.


Hur fungerar Dygnspoängbogey?

Detta är själva singelspelet och det går helt enkelt ut på att samla ihop så många poäng som du kan/orkar på de 24 timmarna.


Hur fungerar Running Eclectic Netto?

Den här spelformen går ut på att ditt 2-mannalag skall under de 24 timmarna skriva upp ert lags bästa resultaten för varje hål (brutto). Det innebär att ni har många chanser på er att få bästa resultat på respektive hål. Förbättrar ditt lag er score under dygnet så suddar ni ut det gamla resultatet och skriver upp det förbättrade. För att ert uppskrivna resultat skall gälla på vardera hål behövs en underskrift av markören. När de 24 timmarna är över dras, lagets lägsta hcp x 0,8 + lagets högsta hcp x 0,2, av från ert bruttoresultat. Den som då har lägst tal vinner. Uppskrivandet av resultat sköts av er själva på en tavla som finns placerad i klubbhuset. De exakta handikapp ni har vid tävlingens start är de som gäller.


Vem skriver mitt scorekort?

Det gör din markör. Varje enskild spelare skall ha ett scorekort som man skriver åt en annan (som inte är din lagkamrat). Laget bör dock föra ett scorekort där man håller koll på lagets running eclectic medan man är ute på banan (detta kort lämnas ej in).


När ska vi lämna in scorekorten och vem tar hand om dem?

Scorekorten lämnas in i receptionen. Eclectic-scoren skriver ni själva upp på tavlan + en signatur från er markör.


Om man mot all förmodan behöver sova en timme eller två, finns det då möjlighet till det?

Absolut! Antingen bokar man ett rum på Sands golfotel där man kan sova några timmar i en skön säng, eller så väljer man att sova i källaren på ett liggunderlag som man själv har med sig. Man skall dock komma ihåg att när man själv sover plockar motståndarna poäng…


Är det inte farligt att spela golf på natten?

Visst finns det en ökad risk för att man kan bli träffad av en boll, varför det är viktigt att vara säker på att ingen är i närheten där man tänker landa bollen. För att öka säkerheten ytterligare kommer samtliga deltagare få en blinkande diod som deltagarna fäster på bagen.


Hur skall man kunna plocka poäng när det är mörkt?

Under natten så kommer fairway och green att vara markerade med lysstavar, samtidigt som vi kommer att tillhandahålla deltagarna med självlysande bollar. Vi kommer även att spela på en tee som är längre fram, vilket innebär att det är lättare att scora.


Är det värt att stanna på prisutdelningen?

Självklart, JA. Tack vare våra fina sponsorer så har vi kunnat få ihop ett underbart prisbord där många kommer att få priser.


Vem övertalar min livspartner om att detta inte är idioti utan en underbar utmaning för oss golftokar?

Detta är högst individuellt men kräver för många minst lika mycket tid och energi som självaste golfen. ;) 
Vi önskar er lycka till!


UPPMANING

- Har du inga poäng kvar på hålet och inte heller någon förbättring att bidra med på Eclectic tavlan ska du ta upp bollen, spotta på den och lägga den i din byxficka. Detta för att vi ska få snabbare rundor. Vi har ju bara 24 timmar på oss ;)


- Spelar bollen bakom er snabbare än er? Det går fint att släppa igenom dem, även om det är “tävling”.


- Att spela på detta sätt är egentligen en logistisk mardröm så ha i åtanke att det är lika mycket en utmaning för oss som arrangörer att få ihop allt som det är för er.


  1. -Saknar du någon information? Maila oss i sådana fall

info@24hgolf.com


Vi ses den 7 Juni / Tävlingsledningen

HISTORIK   |   INFORMATION  |  FAQ  |  ANMÄLAN  |  BILDER  |  PRESS

I samarbete med

Presenteras inom en snar framtid...