Kl 04.00 slogs det första slaget, och när vi 22.15 hålade ut på på hål 18 för sjätte gången, hade vi spelat 108 hål. 18 timmar och 15 minuters fullständigt galen hyllning till golfen och det sätt som den får oss att må. Personligen slog jag 457 golfslag, gjorde 16 birdies och samlade ihop 208 poäng. Tillsammans med min partner hade jag fått ihop en eclectic score på 15 under par brutto. En extrem dag på många sätt, och förmodligen ett rekord på något sätt.


Sittandes vid 18 green, utmattade och lyckliga över att ha genomfört denna utmaning med sådant resultat både kvantitativt och kvalitativt, började tankarna återigen vandra iväg. Finns det fler som oss? Är vi ensamna om att älska golf så här mycket? Finns det fler som känner efter rundan, att de alltid vill spela några hål till? Resonemanget förde oss snabbt in på att vi borde göra en tävling där dessa golfidioter kunde mötas i en kamp av sällan skådat slag. Idén om 24hGOLF var född, och samma helg som Vätternrundan gick av stapeln 2009, samlades 64 personer för att delta i historiens första dygnstävling i golf. 24hGOLF. Resten är historia...

HISTORIK   |   INFORMATION  |  FAQ  |  ANMÄLAN  |  BILDER  |  PRESS

Vilamoura, 2008

När solen sakta men säkert släckt sina sista värmande strålar över Portugals sydkust denna sommarkväll, samlades grabbarna runt poolen för en lika kall som efterlängtad öl. Samtalsämnet gled som vanligt in på golf, världens mest fantastiska sport. Det diskuterades om vilka skaft som ger låg spinn, vilka bollar som biter bäst på hårda greener, vilka banor som är värda att spela och framför allt, när nästa runda skall avverkas på hemmaklubben Sand Golf Club. Allteftersom kvällen gick, blev suget efter golf större och större. Nu pratades det inte om när nästa runda skulle spelas, utan om hur många. Två kändes för lite när man ändå var på klubben, så varför inte försöka hinna spela tre rundor? Hinna förresten... är inte det bara en fråga om hur man prioriterar? Man hinner ju fler rundor än tre, men hur många? Hinner man spela fyra? Går det att spela 100 hål på en dag?


Väl hemma i Jönköping, söndagen den 20 juli kl 03.40, bryter en mobil tystnaden på en av de ödsliga gatorna vid vätterns strand:

"Hallå?"

"Var är du?"

"Jag packar in klubborna i bilen. Var är du?"

"På övningsgreen. Skynda dig hit! Solen går snart upp!"

” Är vi verkligen ensamma om att
älska golf så här mycket?

I samarbete med

Presenteras inom en snar framtid...